Пропускане към основното съдържание

ММП:15 Акварел

Здравейте, сладури!

Липсвахме ли ви? Последните два месеца се радвахме на лятото, по-далеч от компютри и по-близко до море или планина. Дойде време обаче да се завъртим из блог-пространството, за да ви хвърлим поредната ръкавица, на която вие, сигурни сме, отново ще отвърнете подобаващо. И като споменах "море", темата на новото ни предизвикателство е вдъхновена от водата и е:

Акварел

Ще се радваме да видим вашата любима интерпретация на акварелна техника, било то с водни боички, маркери, мастила, спрейове, моливи, пастели, тушове, пигменти... Размито с много вода в пастелни тонове за фон или детайлно и наситено в ярки цветове - това решавате вие, а ние... ние ще се любуваме на вашата фантазия и както винаги ще се опитаме да ви вдъхновим.

Отново ще има щедра награда за проекта, който най-много ни завърти главите. Тя е предоставена от Бо и прекрасното ѝ магазинче Крафт нещица и е на стойност 30 лв:




Моята красавица на Saturated Canary e оцветена с алкохолни маркери, но пък целият намацано-разтечен фон си е съвсем акварелен. За основа покрих страничките от журнала обилно с гесо, което позволява всичко по тях да се разтече, ако се разтваря във вода. За текстура ембоснах малко туктаме с черна пудра, и след това драсках яко с акварелните си маркери и пръсках с вода докато резултата ми хареса. Има и малко шаблони, Dylusions и разни други нещица, а накрая си свалих и един шрифт ''графити" за да си пасне надписа с цялостната визия на картинката.
Напоследък импровизирам с brusho crystals като водни боички, смесвайки различни цветове. 
Понеже ми е морско все още, та ето какви медузи се получиха, докато опитвах разни техники с бръшосите, посипвайки ги върху мократа хартия или пръскайки вода върху вече насолени по хартията кристали. Използвах yellow, turquoise и prussian blue.


Много любими комбинации ми станаха yellow/vermillion за цветята и emerald green/olive green/dark brown за листата и част от фона.


Бъдете вдъхновени и смели да смесите боичките ;)

Кат

 

Аз, както виждате, стегнах  куфарите и хукнах  на почивка. Но преди това успях да оцветя една две странички в журнала, както и да направя няколко бързи акварелни картички. Покрай статията, която подготвях за Картишок, се запалих сериозно по разни акварелни техники и си взех 3-4-7-8 блокчета боички, както и няколко вида детски водни такива, но пък в ярки неонови и брокатени цветове. Това, прибавено към дистрес мастилата, джелатосите, бръшосите и акварелните маркери мисля ще ме улесни този месец да ви стимулирам да сте по-продуктивни.
В тази страничка конкретно съм оцветила мадамата, която е печат на Мигито със Zig real brush markers, фонът е малко акрилни боички и малко разтекъл се туш, за който ще си говорим отделно (благодаря, Усмивке!).
Следващата страничка е за приятел - любител на котките.


Тук всичко си е акварел, с изключение на надписа. Котката отново е оцветена с акварелни маркери, фонът е печати с дистрес и оцветена с водни бои паста през шаблон.
Много мързелива и дебела котка, но пък отговаря точно на моментното ми състояние - релакс и мързелуване поне още 3 дни.
Но вие не мързелувайте ми измислете нещо - толкова лесна тема не сме имали отдавна. А ако питате как се съчетава акварел с микс медия, отговорът е лесен - добавяте някой и друг печат, ембосинг пудра, структурна паста през шаблон или пък малко харти и сте готови. Така направих аз в ето тази розово-черна картичка, където акцентът фон е направен с розова боя - същата, с която съм оцветила цветето - отново водни боички.




За финал искам да ви покажа едно бонус участие - това на сина ми Марти. Нарисува с акварелни бои тази картичка докато бяхме на работилничка при Руми в Пловдив. Вдъхнови се от чашите- печати, но останалото си измисли сам. Наздраве от нас и яхвайте смело вълната на вдъхновението.



Е, ако тези проекти не са запалили желание да пробвате акварелната техника, не знам кой би могъл. Покажете ни как си представяте вие акварела! И нека водата бъде с вас!

Ваши русалки,

Картишочки.



Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20