Пропускане към основното съдържание

ММП 18: Облечи зимата в цвят

Здравейте, приятели!

  Днес минаваме набързо, за да ви поканим в нашето ново предизвикателство 

ММП 18: Облечи зимата в цвят

Тъй като наближава онова вълшебно време от годината, когато всички се събираме със семействата си, тичаме като луди, за да купим така желаните подаръци, приготвяме си вкусна храна и отпиваме от чашите с домашен елексир, ние от Картишок решихме, че ще си дадем една заслужена почивка, а на вас ще оставим малко повечко време да творите. И така ММП 18 ще продължи до 29.01.2017 г.
 Какво очакваме от вас? Да се забавлявате разбира се. Покажете ни цветовете на вашата зима. Дали ще са ярки или пастелни, дали ще са традиционни или пък леко странни, това решавате вие.
  Ако все още се колебаете и не знаете на какво цветово решение да се спрете, тези палитрички от Pinterest, ще ви помогнат...

                                  Източник: http://colorpalettes.net/color-palette-2550/


                           Източник: http://color.romanuke.com/tsvetovaya-palitra-1803/

                           Източник: http://color.romanuke.com/tsvetovaya-palitra-1799/

Източник: https://www.pinterest.com/pin/514888169872818383/

Наградата в зимното ни предизвикателство е ваучер 30 лв от любимия ни и основен спонсор на глезотии: Магазинчето на Бо.


 


На всяка цена разгледайте коледната секция в магазина - има толкова много изкушения, че няма да ни стигне цял ден да ви ги изброяваме.
http://b-wow.net/kraft-materiali-koleda-nova-godina.html

А ето какво подготвихме ние за да ви вдъхновим:
Моята зима тази година ще е скромна от към майсторийки, но пък в ярки и необичайни цветове. Ето ви две етикетчета, които направих в любимата ми комбинация от лилаво и тъмно синьо-зелено (последната от подбраните палитри). За фон използвах акрилни боички и добавих текстура със структурна паста. Останалото са дигитални картинки и обилна декорация.

Кат

Моята Коледа тази година е нежна, приглушена и романтична. Вдъхнових се от страхотните серии хартии, които може да намерите в магазинчето на Бо и смятам да забравя за червено-зелената Коледа и да наблегна на дървото, в съчетание с бяло, гълъбово синьо и пепел от рози. С други думи - моята палитра е втората по-горе, а ето какво направих с нея:


Платното е с размери 20*20 см. Намазано е с гесо, после - напукваща боя, паста през шаблон снежинки, после розова боя в средата. Снегът докарах с ембосинг пуф пудра. Снимките са от комплект хартии на Scrapberry - winter joy.  Постарах се и тях да ги "заскрежа" за да се вписват в общата концепция. За финал добавих две снежинки, които боядисах бели и наръсих обилно с брокат, както и двата скромни надписа. Платното ще е подарък за две колежки, а следващия проект в тези тонове ще е коледния ни семеен албум.
Другият ми зимно-коледен проект отново е в подобни цветове, но една идея по-ярки. Той е кацнал в арт-журнала ми под формата на страничка - поредната, но не последна с мацките на Santoro Mirabelle.

Ирена

Какво да ви кажа?! Студено ми е! Затова и страничката, която приготвих за вдъхновение е и с това послание. А цветовете на моята студена зима, може да намерите при Бо в раздела "Материали за рисуване и оцветяване"


Снежи

А моята е от класическите, но не защото съм консервативна и не приемам различното, а просто защото тази коледна цветова комбинация ме кара да се чувствам уютно и спокойно. Декупаж на бутилка вино с бонбони "Моцарт" и тейбълки са повече от достатъчни да внесе празничното настроение във всеки дом!.Надявам се да споделите и вашите прекрасни идеи!



Надяваме се, че с тези проекти ще запалим и вас да споделите каква е вашата зима тази година. Ако ли не - погледнете снега през прозореца и се вдъхновете за бяла красота. Не помогне ли - елате на Кръжока ни тази седмица, тогава няма как да не се заразите от нашия ентусиазъм.


Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20