Пропускане към основното съдържание

ММП 23: Altered Art/Промени предмета

Днешното ни предизвикателство се роди много спонтанно в чата на Картишочките. Дори не помня откъде тръгнахме, за да стигнем до:
"Altered Art" или "Промени предмета"

А, за да ви е по-лесно, нека да ви кажа какво ще очакваме да видим:

Снимка (или разказ) преди и след промяната

Изберете си предмет и ни разкажете, ако не се вижда явно какво променяте. Използвайте въображението си, за да дадете нов живот на скучния буркан, използваната консервна кутия, на старата сламена шапка или омръзналата ви вече гривна.

По-ясно от това - здраве му кажете :) Много искам да видя вашите предмети минали през пълна промяна и ги очаквам с огромен интерес.

А наградата този месец е осигурена от Деси Стойчева, собственик на Плевенското магазинче "Черната котка" - http://blackcatbg.com/ и е ваучер за 30 лв.
Деси е винаги усмихната, с готова шега, която да извади от джоба. Жонглира из мъничкото на площ, но препълнено с най-различни, интересни и различни нещица, които идеално се вписват в микс медия стила ни. Вярвам, че и нашият победител ще се завърти из онлайн магазина ѝ, и ще си намери каквото му е нужно, за да продължи да твори с пълна пара. Деси е пълна с креативни идеи и ако имате път през Плевен, не пропускайте да я посетите на пряка на Старата главна, точно до офиса на Еконт.
Ето една от невероятните ѝ идеи по темата на нашето предизвикателство. 


И понеже този месец на мен (Ирена) се пада честта да ви предизвикам, съм си избрала гост и това е Bryan Evans.


Hello my creative friends. My name is Bryan Evans, and I have lived in Bulgaria for 5 years. I love the exploration of mixed media art on different substrates with the use of inks paints and all of the exciting mediums that are around.



 

 

I have altered a coffee tin to hold some of my mark making tools.

I wanted a metallic look, so I used several colours from the Pebeo Dyna range of acrylic paints.

Some die cuts added a feel of an Industrial look with the use of Pebeo Gilding wax in Silver. I incorporated some hand written elements in my creation. I had lots of fun altering the coffee can and made something useful!!

Благодарим на нашия гост. Непременно разгледайте блога му, защото има какво да се види и научи там. http://geezercrafter.blogspot



  


Може да видите видеото, което направих за вас:

 

Моят избор за промяна на предмет се спря върху метална кутийка от карти. 

Моят променен предмет също е метална кутия, но към нея прибавих и две от старите ми и вече вкаменили се четки. Добавих и още малко "боклучки" и след като омазах обилно с черно гесо, след това подчертах релефа на предметите с няколко бляскави акрилни боички. Повече за целия процес може да прочетете при мен :)

Мартина

Аз отдавна се изкушавах да украся бутилка с микс медия техники и ето, че дойде и това време. Започнах с това:


А в края на всичкото мазане се получи това:




Съвсем скоро ще ви обясня подробно как точно се получи тази бутилка. Мисля, че ще ви бъде интересно!

Кат

Аз да ви призная честно, винаги изпитвам леко бодване под лъжичката, като чуя altered art. Все си представям страшни неща, разни черепи сърдито гледащи от черни кутии и куп ръждясали чарколяци, събрани под спорното наименование "изкуство". Потапяйки се обаче в темата за предизвикателството видях толкова много красоти, които бяха и черни и бели и цветни и пъстри, че се вдъхнових да прочетa и науча още повече за всички тях. Очаквайте скоро статия в Картишок, а до тогава ето една скромна рамчица от мен. 

Много съм любопитна да видя как ще минат през пълна промяна предметите, които си изберете и очаквам да ни ги покажете!

Коментари

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20