Пропускане към основното съдържание

ММП 29: Тим Холц

 Нова година, нови начинания, нови предизвикателства...

Идеята за блог за предизвикателства и то точно в микс медия областта беше моя и много се радвам, че получи такава подкрепа от останалите Kартишочки. Покрай него се родиха уникално добри творби  - и като вдъхновения от членовете на екипа, и като участия. Наблюдавах как израстват и се появяват нови творци, а старите поемат в нови посоки, предизвикани от нас и това всеки път ме изпълваше с ентусиазъм да продължаваме да поддържаме блога.
Но хората се развиват, намират си нови занимания и постепенно екипа ни започна да изнемогва в опитите да подържа редовно блога. А когато нещо не носи същото удовлетворение, време е да си го признаем и да помислим за промяна.
Казах си - край ! Спираме с блога и предизвикателствата.
По-добре ужасен край отколкото ужас без край.
Но пусто, гложди ме страстта да ви предизвикваме, да ви мотивираме да излезете от зоната си на комфорт, да направите нещо ново и различно. Претендирам да го умеем доста добре.

После дойде ред на анкетата във фейсбук групата:


 Всъщност си има хора, които се радват на предизвикателствата. Даже участват в тях по същите причини, по които и аз - за да научат нещо ново, да споделят със себеподобни направеното.

Защо пък да ги лишаваме от това удоволствие?
Знам, че много хора вече не пишат по блогове. Аз самата не го правя. Много обичах да разказвам преди как съм направила картичката, защо, за кого..., но в днешния забързан свят никой не чете - информацията е само визуално възприемана - една картинка е достатъчна.
Затова фейбук страниците са по-чести отколкото блоговете - защото там е бързо, лесно да споделиш картинката и да я шернеш с приятелите.
Но все тая надежда, че нещата ще си дойдат по местата и намирам утешение в чужбинските блогове. Минавам честичко оттам и им се радвам на желанието да обясняват всичко в детайл.
Ето затова ми хрумна как да разнообразим предизвикателства ни, комбинирайки всичко в едно.
Всяко месечно предизвикателство ще си има вдъхновител. Ще споделяме през месеца уроци, идеи, снимки на негови творби  и ще се стараем да научим по нещичко ново от него. Ще "крадем" от него, но умно, с мисъл, добавяйки по нещо свое. Така ще растем и ние, заедно с големите, от които се вдъхновяваме и учим.

Първият избор е мой и логично, спрях се на Тим Холц. Едва ли има по-известно име в крафт средите по цял свят.

Визитка: 
Tim Holtz - крафтър, мечтател, бизнесмен. Иноватор и крафт гений. Мега зарибяващ тип. Главен отговорник за някои от най-големите ни харчове. Ето това е блога му където може да почерпите вдъхновение - http://timholtz.com/

Характерно за него:
Обича тагове, кафяво, да състарява нещица. Напоследък демонстрира и ярки цветове. Дистрес мастила, оксиди, много странни и щури печати.

Въпреки, че много харесвам Тим Холц, стила му и всичките му щури продукти, предизвикателството на Катя ме затрудни доста. Първата ми идея беше да използвам ярките цветове на новите оксиди и печатите на лудите пилета, обаче всичко което можах да направя беше тази изчистена картички, подходяща по-скоро за някое CAS предизвикателство.
А понеже комбинацията от кафяво и синьо/зелено ми е любима, не се спрях и така се стигна до тази мъжка картичка.
Това са материалите, които използвах.

Тим Холц определено има огромно въздействие върху крафт индустрията. Сложил е отпечатък почти във всяка сфера в скрапбукинга. В последните продукти, които показа на Creativation 2018 ми направи много силно впечатление, че нещата му са винаги добре обмислени откъм функционалност. Той разсъждава като деен крафтър и търси използваемост и лесно съхранение. Определено впечатляваща комбинация за мен.
Аз, от друга страна, се оказа че имам ограничен брой негови продукти. Но все пак успях да направя два тага за вдъхновение.


 Кали
 Мога смело да кажа, че Тим Холц и създадените от него материали са най-любимите ми от цялата крафтърска индустрия. Както момичетата вече са казали, причините са няколко - всичко е  изключително качествено, направени са за крафтъри от крафтър и си взаимодействат толкова добре помежду си. Лично това, което ми харесва най-вече е и стилът на елементите - простите форми, цветята, пеперудите, клонките са изключително красиви, естествени и не толкова "сладникави" колкото при някои други автори.
 А за ваше вдъхновение направих тази серия АТС-та като съм използвала почти 100%  продукти на Тим Холц - 3 вида щанци, 4 вида оксидни дистреси, мастила, стенсили и бои. Всички описани подробно може да видите в моя блог. Въпреки, че картите не са в типичния за Холц винтидж стил, а по-скоро в моя цветен и ярък, така поне ви показвам колко голямо разнообразие може да постигнете с прекрасните му продукти.

Кakichka Kat
А ето аз какво измислих, след дълга разходка из блога на любимеца ми:

Исках да е нещо съвсем типично за него - в кафяво, по-мъжко, състарено. Вдъхновението ми дойде от няколко негови тага: този тук основно. Другото са негови хартии, дистрес и оксид в кафяво, както и любимият архивал черно. Печатът също ми е много любим, а все не успявах да го използвам.
После, след като минах задължителната част, падна голяма игра с новите оксиди - толкова много фонове и забавления стават с тях. Хем са цветни и ярки, хем стават и пастелни, хем се смесват чудесно едни с други.....непременно да ги пробвате.

Спонсор в това предизвикателство са Крафт нещица -  Бо и нейното магазинче,  които и този път подаряват ваучер в размер на 30 лв за пазаруване в сайта им. 

http://b-wow.net/

 Там може да намерите голяма част от използваните от нас материали - шаблоните на Тим Холц, мастилата му, така незаменимите ножици и гилотина,  а под секрет мога да ви кажа, че тези дни ще пристигнат и нови цветове оксиди, така че наминавайте честичкко - винаги има с какво да ви зарадват. 

Ще очакваме с нетърпение как ще интерпретирате темата. Не е задължително да използвате продукти на Тим Холц, но трябва да ни създадете усещане, че сте се вдъхновили от стила му. Не се и съмнявам, че това предизвикателство ще ви хареса, защото всеки един от нас има какво ново да научи от чичко Тим.

Коментари

  1. Нещо ново, нещо старо, нещо синьо и нещо любимо! Кат, почти пазби съпцето ми с този "Край", а цял месец Ви чаках като Ваш верен фен! Тим Холц ми е любимец и аз имам няколко негови неща, благодарение на Бо!

    ОтговорИзтриване
  2. За много години, момичета! Радвам се, че продължавате напред с нови усилия и идеи и се надявам да не спирате да го правите!
    Може рядко да се включвам при вас, не само при вас, де, но винаги, когато имам възможност е огромно удоволствие да надникна тук. А този път сигурно ще се включа в това предизвикателство, поне имам една почти готова серия АТС-та, която, макар и лайт вариант на вдъхновение от бате Тим, ще се радвам да ви я покажа. Ще бъде хубаво да направя и още нещичко, ама да видим какво ще покаже времето.
    Много успехи ви желая и занапред!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ММП Пето: Бебешки му работи.

Привет Микс Медия Картишоци! От днес с (малко закъснение по обясними причини) стартира нашето ново предизвикателство и вашите участия този път са  абсолютно задължителни !!! :) Няма как да пропуснете една наистина красива, завладяваща, нежна, трогателна тема!  Тема, свързана с малкото сладко Картишоче на нашата всеобща любимка и кралица на Арт журнала- Джиджи.  Всички сме много развълнувани и щастливи и ви подканяме за позитивна творческа енергия.  Този месец ще творим за новото мъжко попълнение в нашата креативна среда в нежни, пастелни или весели и игриви цветове. Хващайте четките, подготвяйте боите, защото очакваме от вас да видим странички на тема  Бе бе шки му ра бо ти . в които присъстват всички нюанси на синьо и зелено ;) Както винаги се приемат всички възможни микс медия проекти - картички, кутии, пана, страници от журнали и каквото се сетите. НО! Ако имате желание да направите специална бебешка  страничка,  посветена  на бебо Емо, ето каква е идеята.

ММП 40: Do something GREEN today

Време е за новото ни юнско предизвикателсво. Но преди да разкажа повече за него, искам да благодаря за включването ви в предишното ММП 39 Монохромно. Цели 33 участия от 15 различни участника, някои от които се включват за пръв път, което много ни радва.Победител е безапелационно Боби - Бонка Калинчева - с нейните прекрасни монохромни картички във всякакви комбинации. Този месец определено вдъхновението беше с нея, за това тя получава ваучер за пазаруване от любимото ни магазинче "Крафт нещица". А тези, които не спечелиха ваучер, могат да си подарят нещо сами - до 23.59ч. на 9 юни 2019 г. в магазина има  550 специално подбрани продукта с отстъпки до 70 %!  Можете да разгледате тук - https://bit.ly/2INqS4k За останалите - време е за ново предизвикателство. ММП 40 - Мисли  зелено! Вдъхновението за него ни настигна по път, съвсем буквално. Започна се от зелените, ширнали се поля, които донесоха мирис на окосена трева, мина през зелените нежни нюанси по роклите на  а

Време за награди

Мили мои картишочки, Желая ви една вълшебна, много творческа и предизвикателна 2020 година, в която хубавите емоции да са толкова много, така че да напират да заемат подобаващо място в творенията ви. Вярвам, че е възможно! И понеже си пожелавам същото за себе си, реших да отделям повече време за офлайн живот, да си спестя част от седенето в интернет за сметка на предизвикателствата на  живота.  Отново ще ви провокирам, обещавам, както го правя дори и в този момент в Картишок блог а. Ще се опитвам да ви ръчкам да пробвате нови и нови неща, защото вярвам, че това ни прави по-добри творци. Ще ви разказвам за интересни материали, за тенденции и полезни уроци. Но без да си си слагам срок, точна дата и бройка публикации. Гледайте да наминавате честичко или се абонирайте за публикациите в основния ни блог. А кой знае, някой ден може да се завърнем в блога за предизвикателства с нови сили и идеи. Но сега  имам една последна задача тук. Последното Коледно предизвикателство завърши преди 20